MALATYA / DOĞANŞEHİR - Sürgü Dursun Şahin Ortaokulu

Sürgü Dursun Şahin Ortaokulu

Sürgü Mahallesi Doğanşehir/ MALATYA
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin genel amaçları, temel ilkeleri ve Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda bireyler yetiştirmek, geçmişten geleceğe köprü kurarak ve geleceği bu günden yasayarak değişim, gelişim ve yeniliklere açık, çevre şartları ve veli beklentileri göz önünde bulundurarak, öğrencileri bilimsel düşünme ve proje geliştirme felsefesi kazandırılarak, iyi bir üst okula hazırlamak ve evrensel değerler doğrultusunda eğitim-öğretim ortamında bireyler yetiştirmektir
Misyon
Geçmişten geleceğe köprü kurarak ve geleceği bugünden yasayarak, Türk Milli Eğitimi Temel Kanunu doğrultusunda birey yetiştirmek için, kaliteyi yükselterek örnek ve lider bir okul olmaktır.
Öğretim Şekli :normal
Kalorifer (Kömür)
Ulaşım
Doğanşehir merkezinden 30 dk aralıklarla araç bulunmaktadır. Malatya merkezden Adıyaman Gölbaşı araçları da ulaşım için kullanılmaktadır. Sürgü Mahallesine ulaşım imkanı çokça vardır.
Yerleşim Yeri
Büyükşehir yasası ile mahalle olan Sürgü daha öncesinde Belediye ile yönetilmekteydi. Turistik bir yapıya sahil olan mahalle Alabalık ile ün salmıştır. Birçok restoran bulunmaktadır. Doğu Anadolunun güneye açılan kapısı konumundadır.
İlçeye 15 KM İle 70 KM